Zbardhim Dentar​

Zbardhimi i dhëmbëve është një trajtim dentar që synon të përmirësojë estetikën dentare. Duke pasur parasysh këtë, ndër përparësitë e tij është eliminimi i njollave të dhëmbëve dhe bërja e dhëmbëzimeve, të marrë një hije më të bardhë, dhe të ndritshme. Popullariteti aktual i estetikës e ka kthyer këtë procedurë dentare në një nga më të kërkuarat në vitet e fundit, dhe një nga më të shtrenjtat, duke bërë që tregu i dhëmbëve të zgjerojë horizontet e tij.

Smalti i dhëmbit është shumë delikat, dhe një praktikë e keqe për sa i përket trajtimit mund të shkaktojë dëme serioze të dhëmbit.  Duhet gjithashtu të merret parasysh se jo të gjitha trajtimet janë të njëjta, dhe as nuk kryhen me të njëjtat procedura; e gjithë kjo varet nga diagnoza dhe nevojat e pacientit.

Si mund të parandaloj që dhëmbët e mi të bëhen të verdhë?

Një nga faktorët kryesorë që shkaktojnë errësimin e ngjyrës së dhëmbëve tuaj është kalimi i kohës. Nëse një dhëmb zbardhet, ai do të errësohet përsëri me kalimin e kohës (jo si gjendja fillestare, por do të errësohet, është e pashmangshme). Në mënyrë që kjo shkallë e zbardhjes të zgjasë me kalimin e kohës, është e nevojshme të merren masa të mirëmbajtjes, duke përfshirë, me kalimin e kohës, disa përpunime, por asgjë menjëherë pas zbardhjes.

 

 • Ushqimet & Mos Larja e Dhëmbëve

Nga ana tjetër, ka ushqime dhe pije që ndikojnë në ngjyrën e dhëmbëve tuaj para, gjatë d
he pas zbardhjes. Por ajo që me të vërtetë ndikon më shumë janë masat joadekuate të higjienës (mos larja e dhëmbëve pas çdo vakti; gjithashtu ka rëndësi, siç e dini këtë gjë); pijet që njollosin ose errësohen duhet të shmangen; dhe dietat me ushqime me shumë ngjyra gjithashtu duhet të kontrollohen.
 

 

• Duhanpirja 

Duhanpirja gjithashtu duhet të shmanget, edhe pse nëse jeni duhanpirës, zbardhja mund të jetë shumë më pak efektive. Në njerëzit që pinë duhan ose marrin një lloj lënde që errëson dhëmbët (të tilla si kafeja), e kombinuar me higjienë të dobët orale, bën që dhëmbi të ketë më shumë të ngjarë të bëhet i errët. Ky lloj errësimi është më pak i rëndësishëm se errësimi i shkaktuar nga faktorë të tjerë, pasi kjo është në nivelin e jashtëm.
 
Zvderdhja e rëndë e dhëmbit shoqërohet me faktorë që errësojnë dhëmbin nga brenda, të tilla si: sëmundja, marrja e ilaçeve, problemet që shkaktojnë njollosjen e dhëmbit në mënyrë më të fortë dhe më të rëndë.
 • Pastat Nuk Zbardhin Dhëmbët

Dhe diçka që duhet të dini është se “pastat e dhëmbëve zbardhues” nuk ekzistojnë, është një mit. Nuk ka pasta dhëmbësh zbardhuese, ato thjesht rikthejnë dhëmbin në ngjyrën e tij origjinale, por nuk i zbardhin ata vërtet.

 

Pastat e vërteta të dhëmbëve për zbardhjen nuk mund të blihen në farmaci, supermarkete të mëdha ose në internet sepse ato janë produkte pastë zbardhuese, dhe mund të zbardhen, por duhet të jetë një dentist që i furnizon ato dhe shpjegon se si t’i përdorin. Nuk është një trajtim që një pacient duhet ta zbatojë i vetëm.
Me fjalë të tjera, bërja e tij do të ishte ekuivalente e vetë-mjekimit.
 
Me pak fjalë, aktualisht farmacitë mund të shpërndajnë pasta zbardhuese dhëmbësh

me një përmbajtje të peroksidit të hidrogjenit që nuk tejkalon një përqendrim prej 0.1% (ose peroksid karbamidi prej 0.3%).
 
Sidoqoftë, pastat e tjera të dhëmbëve mund të tregtohen në një përpjekje për të rikthyer dhëmbin në ngjyrën e tij origjinale dhe për të ndihmuar në zvogëlimin e tonit të verdhë që mund të marrë me kalimin e kohës, me synimin për të ndihmuar në nxitjen e eleminimit të njollave sipërfaqësore në dhëmbë, dhe parandalimin e formimit të tyre.
 
Si i pari, ashtu edhe i dyti, janë një plotësues i duhur gjatë realizimit të një trajtimi zbardhues të treguar, dhe mbikëqyrur gjithmonë nga dentisti. Në këto raste, është e nevojshme vëmendja e specializuar dhe e personalizuar. Shëndeti i dhëmbëve nuk është lojë, edhe nëse normalisht nuk është një përparësi në sytë e pacientit, i cili e konsideron atë një kërkesë thjesht estetike.
Foto Nga pacientët ​

Lini të dhënat tuaja dhe ne do ju kontaktojmë

Lini të dhënat tuaja dhe ne do ju kontaktojmë