Kurorat Dentare

Për shkak të moshës,  neglizhencës apo faktorëve të tjerë, mund të ndodhë që dhëmbët të konsumohen dhe prishen.  Pikërisht në këtë moment, vijnë në ndihmë kurorat dentare.  Një kurorë dentare, e referuar ndonjëherë si kapak, vendoset dhe çimentohet drejtpërdrejt mbi dhëmb për të ndihmuar në përmirësimin e formës dhe pamjes së tij, si dhe për të mbrojtur nga prishja.

Pse është e nevojshme një kurorë dentare?

Një kurorë dentare mund të jetë e nevojshme në situatat e mëposhtme:
 1.  Për të mbrojtur një dhëmb të dobët (për shembull, nga prishja) nga thyerja ose për të mbajtur së bashku pjesë të një dhëmbi të plasaritur,
 2. Për të rivendosur një dhëmb tashmë të thyer ose një dhëmb që është lodhur rëndë
 3.  Për të mbuluar dhe mbështetur një dhëmb me një mbushje të madhe kur nuk ka mbetur shumë dhëmb
 4. Për të mbajtur një urë dentare në vend
 5. Për të mbuluar dhëmbët të çngjyrosur rëndë
 6.  Për të mbuluar një implant dentar
 7. Për të bërë një modifikim kozmetik
 •  

Llojet e kurorave dentare:


  • Kurorat metalike i rezistojnë forcave të kafshimit dhe përtypjes dhe ndoshta zgjasin më gjatë për sa i përket konsumimit. Gjithashtu, kurorat metalike rrallë copëtohen ose prishen
  • Kurora matal porcelani mund të përputhet me ngjyrën e dhëmbëve tuaj (ndryshe nga kurorat metalike).Pjesa e porcelanittë kurorës gjithashtu mund të copëtohet ose të prishet. vKurorat e shkrirë në metal prej porcelani duken më shumë si dhëmbë normalë. Këto kurora mund të jenë një zgjedhje e mirë për dhëmbët e përparmë ose të pasmë, si dhe urat e gjata ku metali është i nevojshëm për forcë.
  • Kurorat dentare me gjithë rrëshirë janë më pak të kushtueshme se llojet e tjera të kurorës.
  • Kurorat dentare të gjitha qeramike ose të gjitha prej porcelani sigurojnë përputhjen më të mirë të ngjyrave natyrore se çdo lloj kurore tjetër dhe mund të jenë më të përshtatshme për njerëzitme alergji në metal. Kurora tërësisht qeramike mund të përdoret për dhëmbët e përparmë dhe të pasmë.
  • Kurora Zirkoni janë të bukura estetikisht,të qëndrueshme dhe jo të dëmshme për indet e gjalla.
  • E përkohshme dhe e përhershme. Kurora të përkohshme mund të bëhen në zyrën e dentistit tuaj, ndërsa kurorat më të përhershme zakonisht bëhen në një laborator dentar. Në mënyrë tipike, kurorat e përkohshme janë bërë nga një material me bazë akrilike ose çelik inox dhe mund të përdoren si një restaurim i përkohshëm derisa një kurorë e përhershme të ndërtohet nga një laborator.
Foto Nga pacientët ​

Lini të dhënat tuaja dhe ne do ju kontaktojmë

Lini të dhënat tuaja dhe ne do ju kontaktojmë